top of page

Market Research Group

Public·22 members
Rezo Bragin
Rezo Bragin

Obrazec ER-28 za prijavo podatkov o zaposlitvi - pdf navodilaObrazec ER-28: Kaj je in kako ga pridobiti?
Če ste zaposleni ali ste bili zaposleni v preteklosti, ste verjetno že slišali za obrazec ER-28. Gre za poročilo o zadržanosti in osebnem dohodku, ki ga morate dostaviti novemu delodajalcu ob menjavi zaposlitve. Zakaj je ta obrazec pomemben in kako ga lahko prenesete v pdf formatu?
obrazec er 28 pdf downloadZakaj potrebujete obrazec ER-28?
Obrazec ER-28 je namenjen izračunu vaših pravic iz naslova zavarovanja za primer brezposelnosti, bolniškega nadomestila in starševskega nadomestila. Na obrazcu so navedeni podatki o vaši zaposlitvi, plači, prispevkih in morebitnih odsotnostih zaradi bolezni ali starševstva v zadnjih treh letih.


Novi delodajalec potrebuje ta obrazec, da lahko prijavi vaše podatke na Zavod za zaposlovanje in na Zavod za zdravstveno zavarovanje. Tako boste lahko uveljavljali svoje pravice v primeru brezposelnosti, bolniške ali starševske odsotnosti.


Kako pridobiti obrazec ER-28?
Obrazec ER-28 vam mora izdati vaš prejšnji delodajalec ob prenehanju delovnega razmerja. Če tega ni storil, ga lahko zaprosite za izdajo obrazca. Če pa tudi to ni mogoče, lahko obrazec ER-28 pridobite na Zavodu za zaposlovanje ali na Zavodu za zdravstveno zavarovanje.


Obrazec ER-28 je na voljo tudi v elektronski obliki na spletnih straneh obeh zavodov. Lahko ga izpolnite in natisnete v pdf formatu ali pa ga shranite na svoj računalnik ali USB ključek. Tako boste imeli vedno pri roki svoje podatke o zaposlitvi in dohodku.


Kako izpolniti obrazec ER-28?
Obrazec ER-28 je sestavljen iz dveh delov: A in B. V delu A so navedeni vaši osebni podatki, podatki o prejšnjem delodajalcu in datum prenehanja delovnega razmerja. V delu B so navedeni podatki o vašem dohodku, prispevkih in zadržanosti v zadnjih treh letih.


Pri izpolnjevanju obrazca morate biti pozorni na točnost in popolnost podatkov. Če imate kakršne koli dvome ali nejasnosti, se lahko obrnete na svojega prejšnjega delodajalca, na Zavod za zaposlovanje ali na Zavod za zdravstveno zavarovanje.


Kako uporabiti obrazec ER-28?
Ko imate obrazec ER-28 v pdf formatu, ga morate dostaviti novemu delodajalcu ob sklenitvi nove pogodbe o zaposlitvi. Novi delodajalec bo poskrbel za prijavo vaših podatkov na ustrezne institucije. Če pa se ne boste takoj zaposlili, morate sami oddati obrazec ER-28 na Zavodu za zaposlovanje in se prijaviti v evidenco brezposelnih oseb.


Obrazec ER-28 je pomemben dokument, ki dokazuje vaše delovno dobo, plačo in prispevke. Hranite ga varno in ga uporabite vsakič, ko menjate zaposlitev ali uveljavljate svoje pravice iz naslova socialnega zavarovanja.


  • Uporabite notranje in zunanje povezave v svoji vsebini. Notranje povezave so tiste, ki vodijo do drugih strani na vaši spletni strani, zunanje povezave pa so tiste, ki vodijo do drugih relevantnih in avtoritativnih spletnih strani. Povezave pomagajo izboljšati uporabniško izkušnjo, kredibilnost in avtoriteto vaše spletne strani.  • Uporabite multimedijske elemente, kot so slike, videi, grafikoni ali infografike. Multimedijski elementi lahko popestrijo vašo vsebino, pritegnejo pozornost uporabnikov in povečajo njihovo zadržanost na vaši spletni strani. Pri uporabi multimedijskih elementov pazite na njihovo kakovost, velikost in ustrezno označevanje.  • Upoštevajte tehnične vidike SEO, kot so hitrost nalaganja spletne strani, mobilna prijaznost, varnost in struktura URL-jev. Tehnični vidiki SEO vplivajo na to, kako iskalniki indeksirajo in rangirajo vašo spletno stran. Če želite preveriti tehnično stanje vaše spletne strani, lahko uporabite različna orodja, kot so Google PageSpeed Insights, Google Mobile-Friendly Test, Google Search Console ali Moz Pro.Zaključek
Obrazec ER-28 je pomemben dokument za vsakega zaposlenega ali brezposelnega osebo, ki želi uveljavljati svoje pravice iz naslova socialnega zavarovanja. Obrazec ER-28 lahko pridobite od svojega prejšnjega delodajalca ali zavoda ali pa ga prenesete v pdf formatu s spleta. Pri tem morate biti pozorni na točnost in popolnost podatkov ter na pravočasno dostavo obrazca novemu delodajalcu.


Če ste lastnik spletne strani, ki ponuja obrazec ER-28 v pdf formatu za prenos, morate optimizirati svojo spletno stran za SEO. S tem boste povečali svojo vidljivost in uvrstitev na iskalnikih ter privabili več obiskovalcev in potencialnih strank na svojo spletno stran. Za optimizacijo spletne strani morate uporabiti ključno besedo "obrazec er 28 pdf download" v naslovu, podnaslovih, vsebini in meta opisu svoje spletne strani. Prav tako morate dodati vrednost in koristnost svoji vsebini ter uporabiti notranje in zunanje povezave, multimedijske elemente in tehnične vidike SEO.


Upamo, da vam je bil ta članek koristen in informativen. Če imate kakršna koli vprašanja ali komentarje glede obrazca ER-28 ali SEO optimizacije spletne strani, nas lahko kontaktirate preko e-pošte ali telefona. Veseli bomo vašega odziva.


Kaj storiti, če ne morete pridobiti obrazca ER-28?
Včasih se lahko zgodi, da ne morete pridobiti obrazca ER-28 od svojega prejšnjega delodajalca ali zavoda. To lahko povzroči težave pri prijavi podatkov o zaposlitvi in dohodku pri novem delodajalcu. Kaj lahko storite v takem primeru?


Če ne morete pridobiti obrazca ER-28, lahko poskusite dokazati svoje podatke o zaposlitvi in dohodku na drug način. Nekateri možni načini so: